Організація харчування

2020-09-28

БІЛОЦЕРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ

НАКАЗ

07.09.2020 Біла Церква №115

Про організацію харчування дітей

у закладах дошкільної і загальної середньої

освіти комунальної власності м. Біла Церква

Відповідно до підпункту 6 пункту а статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 4 статті 2 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пункту 3 статті 56 Закону України «Про освіту», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», пункту 7 статті 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Законів України «Про охорону дитинства», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», постанови Кабінету Міністрів України від 18 січня 2016 року №16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», наказу Міністерства освіти і науки України від 21 листопада 2002 № 667 «Про затвердження порядку встановлення плати за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах», рішень Білоцерківської міської ради від 25 грудня 2015 року № 24-30-VІІ «Про внесення змін в рішення Білоцерківської міської ради від 09 липня 2015 року №1525-77-VI «Про надання додаткових соціальних гарантій учасникам бойових дій антитерористичної операції та членам їх сімей» та від 15 травня 2020 року № 5218-96-VII «Про затвердження Програми організації харчування здобувачів освіти в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти м. Білої Церкви на 2020-2025 роки», на виконання рішень Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 10.09.2019 № 650 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Білої Церкви» та від 03 вересня 2020 року № 528 «Про встановлення плати за харчування учня у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 18 Білоцерківської міської ради Київської області»

НАКАЗУЮ:

1. Керівникам закладів дошкільної освіти:

1. організувати харчування вихованців закладів дошкільної освіти з розрахунку вартості 30 гривень на день; у закладах дошкільної освіти санаторного типу – з розрахунку вартості 32 гривні на день;

2. визначити відповідно до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 10.09.2019 № 650 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Білої Церкви» таку вартість плати за харчування в закладах дошкільної освіти:

1. для батьків або осіб, які їх замінюють, у розмірі 60% від вартості харчування на день;

2. для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей у закладах дошкільної освіти санаторного типу (групах) для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу та в спеціальних й інклюзивних групах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України), та дітей із сімей загиблих (померлих) жителів м. Білої Церкви, які брали участь у проведенні антитерористичної операції,та дітей, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» – безкоштовне харчування;

3. для батьків або осіб, які їх замінюють, у сім’ях, у яких сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку встановлюється законом про Державний бюджет України для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини в державних і комунальних закладах дошкільної освіти, – безкоштовне харчування;

4. для батьків, у сім'ях яких троє і більше дітей, – зменшити розмір плати за харчування дитини на 50 %.

3. забезпечити інформування батьків вихованців або осіб, які їх замінюють, про умови організації харчування та оплати за нього.


НАКАЗ


23.09.2020 Біла Церква № 135



Про внесення змін до наказу Управління освіти і науки

Білоцерківської міської ради від 07.09.2020 року № 115

«Про організацію харчування дітей

у закладах дошкільної і загальної середньої

освіти комунальної власності м. Біла Церква»


Відповідно до частини 3 статті 56 Закону України «Про освіту», частини 7 статті 20 Закону України «Про повну загальну середню освіту», Законів України «Про дошкільну освіту», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», «Про охорону дитинства», «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям», згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого спільним наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01 червня 2005 року №242/329, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року №661/10941, відповідно до пункту 2.1. розділу ІІІ Програми організації харчування здобувачів освіти в комунальних закладах дошкільної та загальної середньої освіти м. Білої Церкви на 2020-2025 роки, затвердженої рішенням Білоцерківської міської ради від 15 травня 2020 року № 5218-96-VII, керуючись рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22.09.2020 року № 577 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 10 вересня 2019 року № 650 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Білої Церкви» щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із числа внутрішньо переміщених осіб», з метою забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із числа внутрішньо переміщених осіб


НАКАЗУЮ:


1. Унести зміни до наказу Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради від 07.09.2020 року № 115 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква», а саме:

1.1. Унести зміни до пункту 1.2.2. наказу Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради від 07.09.2020 року № 115 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква» шляхом викладення його в новій редакції:

«1.2.2. для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей у закладах дошкільної освіти санаторного типу (групах) для дітей з малими й затухаючими формами туберкульозу та в спеціальних й інклюзивних групах для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення й захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України), дітей із сімей загиблих (померлих) жителів м. Біла Церква, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, дітей, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб – безкоштовне харчування».

1.2. Унести зміни до пункту 2.2.1. наказу Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради від 07.09.2020 року № 115 «Про організацію харчування дітей у закладах дошкільної і загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква» шляхом викладення його у новій редакції:

«2.2.1. для дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних й інклюзивних класах, а також учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції на сході України, учасниками бойових дій антитерористичної операції на сході України (на основі посвідчення учасника антитерористичної операції чи довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення й захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України), дітей із сімей загиблих (померлих) жителів м. Білої Церкви, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, дітей, котрі мають статус «Дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів», та дітей із числа внутрішньо переміщених осіб – безкоштовне харчування».


2. Керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква забезпечити інформування батьків здобувачів освіти або осіб, які їх замінюють, про умови організації харчування та оплати за нього.


3. Централізованій бухгалтерії Управління освіти і науки Білоцерківської міської ради (Катеруші Л. О.) забезпечити фінансування харчування здобувачів освіти в межах виділених асигнувань на відповідний бюджетний рік.


4. Розмістити цей наказ на сайтах Управління освіти і науки та всіх закладів дошкільної, загальної середньої освіти комунальної власності м. Біла Церква.


5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.



Начальник Управління освіти і науки Юрій ПЕТРИК

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi